1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Haute frites met Parmezaanse kaas, peterselie en truffelmayonaise

Haute frites met Parmezaanse kaas, peterselie en truffelmayonaise

Door: Diamant

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2019

Ingrediënten 4 personen


2 eidooiers
1 el mosterd
1 tl azijn
150 ml zonnebloemolie
1 el truffeltapenade
Diamant frituurolie voor verse frites
750 g verse frites
Zout
100 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g fijn gesneden peterselie


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem of frituurpan

Haute frites met Parmezaanse kaas, peterselie en truffelmayonaise

Haute frites met Parmezaanse kaas, peterselie en truffelmayonaise

Ben jij ook zo dol op truffelmayonaise? Maak deze verse frites! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de eidooiers in een mengkom, giet hier beetje bij beetje de zonnebloemolie bij en mix tegelijk. Voeg dan de azijn, mosterd en een snuf zout toe. Meng verder tot een mooie dikke mayonaise. Meng tot de slot de truffeltapenade door de mayonaise.
2. Verwarm de frituurolie op 175 graden. Bak de frites tot ze goudbruin zijn.
3. Laat de frites uitlekken op keukenpapier en Garneer met Parmezaanse kaas en Peterselie. Serveer met de truffelmayonaise.

Tags, ,



Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top