1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt

Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2019

Ingrediënten 2 personen


Plm. 600 gram gesneden andijvie
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
200 gram tartaar of mager rundergehakt
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
Peper, zout
paneermeer

Aardappelpuree
plm. 400 gram kruimige aardappelen
1 dl warme melk
Plm.10 gram roomboter
Peper, zout, nootmuskaat


Verder heb je nodig


Wok of grote hapjespan
ovenschaal
aardappelstamper

Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt
Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt
Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt
Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt
Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt
Ovenschotel andijvie met pittig ketjapgehakt

Zelf ben ik niet dol op andijvie, maar mijn man dus wel. Ik probeer dus steeds iets anders te verzinnen om andijvie toch lekker te vinden. Dit is één van mijn favorieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Tartaar of rundergehakt rul bakken. Gesnipperde ui even meebakken.
Gesneden (goed uitgelekte) andijvie beetje bij beetje aan het vlees toevoegen en roerbakken tot beetgaar.
Roer 1 flinke eetlepel paneermeel door de andijviemassa om te voorkomen dat het een natte massa wordt.
Andijvie/gehakt op smaak maken met sambal en ketjap en onderin de ovenschaal doen. Proef nog wel even. Vind je het niet pittig genoeg of te weinig ketjap voeg er dan gerust naar eigen smaak nog iets aan toe.

Aardappelpuree:
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droog stomen op een lage warmtebron.
Giet de melk erbij en het klontje boter.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper tot een lekkere puree.
Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Verdeel de aardappelpuree over de andijvie.
Strooi er wat paneermeel over en zet de schaal plm 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , ,

Serveertip

In plaats van paneermeel is geraspte kaas over de aardappelpuree ook heel lekker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top