Voor de vulling:
- 4 appels, geschild en in stukjes
- 2 el rietsuiker
- 1 tl speculaas (of koekkruiden)
- 1 el custardpoeder
Voor de kruimels:
- 70 gram rietsuiker (of basterdsuiker)
- 50 gram bloem
- 25 gram havervlokken
- snuf zout
- 55 gram koude boter
- 10 gram amandelschaafsel
Verder nodig
- handvol pepernoten (of enkele speculaasjes)
- poedersuiker
Het basisrecept voor deze crumble heb ik van 'Rutger bakt'. Maar omdat ik in deze tijd van het jaar speculaaskruiden (of koekkruiden) nog lekkerder vind dan gewoon kaneel heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.
Lekker met enkele pepernoten erop of verkruimel wat pepernoten en strooi ze er dan overheen
TIP: Als je geen pepernoten hebt kun je ook speculaas gebruiken.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng de appelstukjes, suiker, speculaaskruiden en custardpoeder door elkaar en doe het in 6 potjes.
- Doe de overige ingrediënten, suiker, bloem, havervlokken, zout en boter in stukjes, in een kom en meng dit met je vingers tot kruimels.
- Voeg het amandel schaafsel toe en verdeel de kruimels over de potjes.
- Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar.
- Doe er wat pepernoten (of verkruimelde pepernoten overheen en bestuif ze met poedersuiker.
- Serveer ze lauwwarm bij de koffie of als dessert, eventueel met slagroom en/of een bolletje ijs.
Serveer ze lauwwarm bij de koffie of als dessert, eventueel met slagroom en/of een bolletje ijs.
Rutger bakt/ Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.