EVERZWIJNRAGOUT MET PITTIGE HERFSTSTOEMP
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-12-2019
Met dit winterse stoofpotje met everzwijn en pastinaakpuree overtuig je zelfs wie niet zo van wild houdt. Wij zijn fan! Wel eerst minstens 4 u tot 24 u laten marineren !aak deze stoofschotel op een luie zondagnamiddag en smul ervan na je drukke werkdag op maandag.
Ingrediënten 4 personen
600 - 800 g everzwijncarbonadeVoor de marinade:
25 cl sinaasappelsap
25 cl rode wijn
Solo margarine
2 kruidnagels
1 tl mosterdzaad
1 tl rode peperbesjes
2 kaneelstokjes
2 steranijs
versgemalen peper
1 ui
400 - 500 ml wildfond
1 - 2 el veenbessencompote
1 el balsamico-azijn
Voor de geroosterde groenten:
1 zakje spruiten (500 g)
1 bosje rapen
Solo margarine
grof zeezout
komijnzaad
Voor de puree:
4 grote aardappelen (vb. bintjes)
400 g pastinaak
1 ui
1 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
evt. geraspte mierikswortel
Bereidingswijze
Bereid de stoofpot:
-Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa.
-Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren.
-Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem.
-Schroei het everzwijn rondom snel dicht. Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe.
-Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.
Bereid de pastinaakpuree:
-Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree.
- Pel en snipper de ui.
-Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes.
-Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin.
-Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven.
-Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree.
-Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).
Bereid de geroosterde groenten:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Was en snijd de spruiten doormidden.
-Was de raapjes en snijd ze in partjes.
-Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout.
-Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven.
-Werk af met geroosterd komijnzaad.
Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.
Bron
solo stoofpotjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties