Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2019
  • Quickie bag van kipreepjes  met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

  • Quickie bag van kipreepjes  met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

  • Quickie bag van kipreepjes  met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

  • Quickie bag van kipreepjes  met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

  • Quickie bag van kipreepjes  met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

    Quickie bag van kipreepjes met gestoomde groente uit de oven

Heerlijk , snel, slank en gezond uit de oven. En in de zomer natuurlijk ook  op de bbq. Maandag maak ik dit gerecht in de oven.
Op de foto van Proef het Zuiden  zie je duidelijk rode uireepjes, maar rode ui stond niet bij de ingediënten van dit recept vermeld. Ik heb dit aangepast evenals de vloeistoffen, soja en sherry.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 eetlepels vloeibare honing
100 ml sojasaus
100 ml droge sherry
2 mespunt gemberpoeder (djahé)
2 theelepel verse gember (geraspt)
2 teentjes knoflook (geperst)
250 gram kipfilets (in repen)
250 gram kastanjechampignons (in plakjes)
1 rode ui in kwart ringen gesneden
100 gram peultjes (afgehaald) en geblancheerd
aluminiumfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenplaat, snijplank, mes, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vouw van de aluminiumfolie twee envelopjes door de folie dubbel te vouwen en dan de zijkanten dicht te vouwen.

Laat het aan de bovenkant nog wel even open. Meng voor de marinadesaus de honing, de sojasaus, de sherry, de gember en de knoflook en leg de kipfilet hierin om een half uurtje te marineren.

Blancheer de peultjes 1 minuut spoel ze koud en laat ze uitlekken.
Meng alle groente met wat zout en peper.

Leg de groente onderin de aluminiumfoliezakjes en de gemarineerde kipfiletreepjes erbovenop. Schenk ook het overgebleven marinadesausje in het zakje.

Vouw het zakje zorgvuldig dicht en zorg dat het niet kan openscheuren.Leg het pakketje in de oven op rooster of bakplaat.Laat het gerecht in 20 minuten gaar stomen.
Lekker met witte rijst vanwege de saus.

Bron

Proef het Zuiden kleine aanpassing.

Serveertip

Ideaal in de zomer op de bbq.

Ik had de 2 pakketjes op het ovenrooster gelegd en een bakplaat eronder met aluminium folie. In verband met eventueel lekken . Hoeft natuurlijk niet, tenzij je graag bakplaten schuurt. :)

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 02-12-2019

Op de foto van Proef het Zuiden kun je zien, dat de peultjes nog erg rauw zijn. Een goed idee dus om 1 minuut te blancheren. Voor ons waren ze zo precies goed . En..... om iets onder het rooster of bakplaat te leggen, want ondanks zorgvuldig vouwen was er toch wat vocht gaan lekken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten