1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip

Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2019

Ingrediënten 4 personen


400 g kipgehakt
1 camembert (of brie) bolletje
1 knoflook teentje
8 basilicum blaadjes
1 ei
100 g paneermeel
2 el zongedroogde tomaten
2 bladerdeeg rollen
olijfolie
peper
1 eidooier


Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip
Kipgehaktballetjes in bladerdeeg met gesmolten kaasdip

De perfecte lekkere party hap !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en plet de knoflook. Hak de basilicumblaadjes en zongedroogde tomaten fijn.
2 Meng het kipgehakt met het ei, paneermeel, de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaten en wat extra peper. Meng alles goed en rol bolletjes van het gehakt(diameter 2-3 cm).
3 Bak de balletjes rondom rond bruin in een scheut olijfolie.
4 Snijd het deksel van het brie €" of camembertbolletje.
5 Rol de 2 bladerdeegrollen open. Leg in het midden van het eerste bladerdeegvel het brie €" of camembertbolletje. Leg op de bladerdeeg overblijft bakpapiervelletjes.
6 Leg nu het tweede bladerdeegvel bovenop de kaas. Maak in het bovenste bladerdeegvel insnijdingen van het uiteinde naar het midden om de 5 cm.
7 Leg op elk uiteinde een gehaktballetje, rol de bladerdeeg om het gehakt en rol verder op naar het midden. Haal het bakpapier weg en doe hetzelfde voor het tweede bladerdeegvel.
8 Wrijf in met eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten of tot goudbruin.
9 Serveer onmiddellijk.

Tags

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top