1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kalfsbiefstukjes Peperoni

Kalfsbiefstukjes Peperoni

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2019

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsbiefstukjes van 100 gram
1 kopje zoete witte wijn
5 el olijfolie ( ik nam minder)
90 gram boter ( Ik nam minder)
1 grote ui gesnipperd , of in kwart ringen
4 grote groene paprika's
1 blijk tomaten
zout en peper


Verder heb je nodig


Pan, braadpan, mes snijplank

Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni
Kalfsbiefstukjes Peperoni

" Ere wie ere toekomt", staat er letterlijk in het voorwoord van het GROOTLETTER KOOKBOEK, dat als eerste in zijn soort is uitgegeven door The New York Times anno 1970. (  Is niet bedoeld als kookboek voor slechtzienden)

 Elk recept staat in grote  letters steeds op één  pagina, of op hoogstens 2 naast elkaar , zodat de kok(kin) alles op flinke afstand kan lezen , hoe hij/zij verder moet en het werk niet hoeft te onderbreken .

De recepten zijn speciaal voor Nederland gekozen en samengesteld en richt zich op de vrouw, die graag eens iets bijzonders wil klaar maken , maar  geen hele dag werk en honderd gulden in een maaltijd wil steken.

Lijkt vrij oud en dat is dit boek ook. Ik kreeg dit boek namelijk als huwelijksgeschenk in het jaar 1972.  Ik heb er verschillende gerechten uit gemaakt en onderstaand gerecht ook. Wist nog, dat het goed in de smaak viel destijds en wilde het daarom nogmaals (s)maken.  Even weer eens een b-tje nostalgie proeven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

LETTERLIJKE TEKST Tussen haakjes mijn aanpassing.

Snijd de biefstukjes ovaal. ( Waarom? Zonde, dus dat deed ik niet)
Was de paprika's, haal de pitjes en de zaadlijsten eruit en snijd ze in lange dunne repen.
Laat de boter bruin worden en bak de biefstukjes 5 minuten.
Doe zout,peper en de tomaten bij het vlees.
Fruit de ui en de paprika vijftien minuten in de olie( andere pan) , doe het bij het vlees, giet de wijn erover en laat alles nog eens vijftien minuten stoven. ( Ui gesnipperd of anders gesneden? Ik heb ze in kwart repen gesneden) Staat niet vermeld in het recept.....
Proef en breng op smaak met peper en zout.
Er staat ook niet bij wat je er het beste als bijgerecht bij kunt serveren.
Voor ons werd dat rijst ( keuze manlief) vanwege de heerlijke saus, maar pasta zal het zeker ook goed doen.

Tags, , , , ,

Bron

Groot letterkookboek



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top