
600 g rosbief, in dunne plakjes
100 g pijpajuin of prei
100 g champignons
50 g witte kool of savooi
2 rode paprika's
200 g krielaardappelen
5 à 7,5 dl runderbouillon (afhankelijk van het fonduestel)
chilisaus, kant en klaar
Fondue-vorkjes en netjes
Laat iedereen naar keuze stukjes groente aan een fonduevork prikken en de plakjes vlees in een netje steken. Deze kan elke gast naar hartenlust in de zachtjes kokende bouillon laten garen.
De groenten :
-Maak de pijpajuin, de champignons, de paprika en de witte kool of savooi schoon en snijd ze in hapklare stukken. Maak ook de krielaardappelen schoon, zonder ze te schillen.
De fondue :
-Breng de bouillon in de fonduepan aan de kook en giet vervolgens de inhoud in het fonduestel.
De sausjes :
-Heerlijk bij een fondue van rundercarpaccio is een kant-en-klare zoetzure chilisaus. Je kan ook voor een zelfgemaakt currysausje gaan door een potje yoghurt, 1 el mayonaisse, een halve tl curry en wat zout te mengen.
Om te serveren :
-Schik de groenten, de krielaardappeltjes en het vlees op feestelijke schotels.
Serveer met het sausje en eventueel wat brood.
Lekker van bij ons