1. Home
  2. Recepten
  3. Bier
  4. La trappe
  5. Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel

Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel

  • Regionaal, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2019

Ingrediënten 10 personen


- 1 kilo (gewone) gele uien
- 500 gram rode uien
- 500 gram sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 4 speklappen
- 2 flesjes la Trappe dubbel
- enkele takjes tijm
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 3 liter runderbouillon (van bouillonblokken)
- 3 el bloem
- 3 el mosterd
- pezo
- geraspte belegen kaas
- eieren
- lenteui



Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel

Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit juist bier.
Nu ben ik persoonlijk niet zo'n liefhebber van bier (om te drinken) maar ik vind het prima om ermee te koken 
Ik heb de proef op de som genomen en deze heerlijke soep, vol van smaak was het resultaat. De zoetige smaak van de uien wordt door de 'La Trappe dubbel' nog eens extra versterkt. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker geen zoet gerecht, alleen een zoet tintje
De kaas en het ei maken van de soep een volledige maaltijdsoep.  Als je dit 'teveel van het goede'  vindt kun je ei en/of kaas ook weglaten. 
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Snijd de speklappen in reepjes en bak ze rondom bruin in een grote soeppan.
- Voeg de gesneden uien, sjalotten en knoflook toe en fruit dit enkele minuutjes mee.
- Doe de tijm, laurier en kruidnagel erbij en schep alles door elkaar.
- Laat het geheel bakken tot de uien beginnen te kleuren en voeg dan de bloem toe.
- Bak de bloem mee en schep het goed door elkaar. Blus het geheel af met het bier.
- Voeg mosterd en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de gewenste smaak is bereikt. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in koppen en strooi er geraspte kaas op. Maak in het midden een kuiltje en breek er een ei in. Zet de soep enkele minuutjes onder een hete grill. Garneer met een beetje fijngesneden lente ui.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Kaasboerderij De Ruurhoeve i.s.m. D'n Ark/ Recept door mijzelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top