1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Paddenstoelenbolognese voor spaghetti

Paddenstoelenbolognese voor spaghetti

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2019

Ingrediënten 4 personen


400 gram gemengde paddenstoelen, in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel gedroogde paddenstoelen (heel fijn gemaakt)
2 kleine winterpenen, geschild in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes
1 rode ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes
1 eetlepel tomatenpuree
¼ liter droge rode wijn
1 blikje tomatenblokjes (plm. 400 gram)
Paddenstoelenbouillontablet
1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel honing of wat suiker (om het zuur van de tomaten wat weg te nemen)
2 theelepels paprikapoeder
Zout, peper

vers geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Pan voor de pasta
hapjespan of braadpan voor de saus

Zalige pastasaus met gemengde paddenstoelen. Lekker vegetarisch !
Zalige pastasaus met gemengde paddenstoelen. Lekker vegetarisch !

Voor een dagje zonder vlees. Gemaakt voor ons vegetarische nichtje.
Zelfs mijn man - die heel graag vlees eet - miste hierin het vlees niet.
Lekker met gebakken paddenstoelen ernaast (zie tips).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten in de hapjespan.
Ui en knoflook hierin op een lage warmtebron heel zachtjes bakken tot glazig (duurt even).
Bak de laurierblaadjes, tomatenpuree, winterpeenblokjes en bleekselderij even mee.
Blus af met de rode wijn. Laat de wijn inkoken.
Voeg de tomatenblokjes, paddenstoelenbouillontablet, gedroogde en gemengde paddenstoelen, tijm en oregano hieraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de saus op een lage warmtebron plm. 45 tot 60 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de saus op smaak met de honing of suiker, zout, peper en paprikapoeder.
Verwijder de laurierblaadjes.

Tags, , , , ,

Serveertip

Naast de saus voor de spaghetti heb ik ook nog afzonderlijk gemengde paddenstoelen gebakken met een sjalotje, gehakte knoflook en flink gehakte peterselie.
Lekker met een tomatensalade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top