1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....

Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....

Door: Keukensloofje47

Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
Pittige Vegetarische Kerriemaaltijdsoep Voor .... Gevorderden.....
  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2019

Dat :  " Voor Gevorderden" betekent niet, dat de bereidingswijze van deze soep een extra moeilijkheidsgraad bevat of extra aandacht nodig heeft. Natuurlijk heeft welk eten je ook bereidt aandacht nodig, maar elke kok kan deze gemakkelijke, heerlijke  soep maken .

Dit :  " Voor Gevorderden " staat voor de pittigheid van deze soep. Altijd heb ik alle zaadlijsten en zaadjes nauwkeurig uit de te gebruiken rode peper verwijderd. Nu heb ik iets minder dan een kwart ervan meegesnipperd. Een upgrade naar pittigheid zeg maar.

Weer heel anders dan deze https://www.smulweb.nl/recepten/1471147/Hartverwarmende-aziatische-maaltijdsoep-met-kip-en-rijst  soep van Project Gezond.

Een volgende keer gebruik ik nog meer zaadjes. En die volgende keer gaat beslist komen , want deze soep is verrukkelijk. Staat niet voor niets op de COVER van het boek TOP.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 ui gesnipperd
2 teen knoflook gehakt
1 rode peper gehakt ( al dan niet zonder zaadlijst en zaadjes)
10 gram kerriepoeder
2 groente bouillonblokken ( met minder zout van Maggi)
150 gram paksoi alleen de stelen in stukjes van 1 à 2 cm ( Ik nam ook wat meer groen)
100 gram taugé overgoten met kokend water
30 gram boter
30 gram bloem
4 eieren hard gekookt
60 gram bosui in ringetjes
80 gram ongezouten cashewnoten
150 ml kokosmelk
100 gram rijst of rijstnoedels


Verder heb je nodig


Snijplank, mes. zeef, soeppan


Bereidingswijze

VOORBEREIIDING

Overgiet de taugé met kokend water en laat uitlekken.
Kook de rijst of de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de eieren , pel ze en snij ze in kwarten.

BEREIDING

Smelt de boter in een soeppan en fruit de uitjes, peper , knoflook en de kerrie zachtjes enkele minuten.
Voeg dan de bloem toe en laat deze onder goed roeren in 2 minuten garen.
Schenk de kokosmelk en 600 ml bouillon toe en breng dit geheel al roerend aan de kook. Bepaal of de soep voor jou de juiste dikte bevat en voeg anders eventueel nog wat bouillon toe.

Voeg de rijst ( rijstnoedels) en de paksoi toe en laat dit even meekoken. Proef of de paksoi voor jou de juiste gaarheid heeft. ( Hier houden we van wat knapperige paksoi) Voeg als laatste de taugé toe en laat deze mee verwarmen. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Schep de soep in voorverwarmde kommen en serveer met de ringetjes bosui, ei en cashewnoten erbij.


Tags, , , , ,

Serveertip

Eventueel zelf alles aan je eigen kom soep toevoegen.

Bron

Kookboek TOP Project Gezond . Eigen tekst en foto's



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top