1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Plaattaart met peren walnoten en cranberrys

Plaattaart met peren walnoten en cranberrys

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2019

Ingrediënten 12 personen


2 grote rijpe peren
3 eetlepels citroensap
100 gram walnoten, in grove stukjes gehakt
150 gram zachte (room)boter
120 gram suiker
Mespunt zout
3 eieren (M)
225 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
(in plaats van bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel)
3 eetlepels melk

Poedersuiker om te bestuiven


Verder heb je nodig


Rechthoekige bakvorm plm. 25 bij 35 cm
mixer
beslagkom

Plaattaart met peren walnoten en cranberrys
Plaattaart met peren walnoten en cranberrys

Ik was aan de beurt voor het organiseren van de koffiemiddag met een aantal buurvrouwen.
Eén in de 4 weken komen we bij elkaar om eens lekker bij te praten.
In Duitsland is het dan altijd "Kaffee und Kuchen". (Koffie met taart)
Ik zocht naar een snel te maken en bakken taart en stuitte op dit recept.
De taart viel erg in de smaak.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bakplaat bekleden met bakpapier.

Peren schillen, klokhuis verwijderen. In plakjes van plm. 1 cm. snijden.
Direct wat citroensap erover druppelen zodat de peren niet bruin worden.

Boter, suiker, vanillesuiker en zout in een beslagkom zolang mixen tot de massa zacht en bijna wit is geworden.
Eieren één voor één toevoegen. Steeds een ei toevoegen als het vorige ei goed is opgenomen.
Bloem en bakpoeder door elkaar mengen en door de boter/ei-massa mixen.
Helft van de gehakte walnoten door het deeg mengen.
Deeg verdelen over de bakplaat.
Plakjes peer over het deeg verdelen (zie foto).
Restant walnoten en de cranberry's erover verdelen.

Taart op één na de onderste richel plm. 40 tot 45 minuten bakken.
De taart moet een mooie goudbruine kleur hebben.

Taart afkoelen. Leuk en lekker met poedersuiker.

Tags, , ,

Serveertip

Ook lekker met dunne plakjes appel.
In plaats van walnoten zijn amandelen ook lekker (samen met wat stukjes amandelspijs).

Bron

Www.essen=und=trinken.de



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top