1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Bijzonder lekkere kruidkoek of ontbijtkoek met honing zonder boter

Bijzonder lekkere kruidkoek of ontbijtkoek met honing zonder boter

Door: pwiggers

  • Duits, Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-11-2019

Ingrediënten 12 personen


250 gram bloem
100 gram roggevolkorenmeel
80 gram bruine basterdsuiker
3 theelepels bakpoeder
mespunt zout
2 opgehoogde theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel gemalen kardamom
1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
200 ml melk
100 gram honing
50 gram keukenstroop
3 eetlepels zonnebloemhoning

In kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen naar eigen smaak.


Verder heb je nodig


Kom
mixer
cakevorm plm. 24 cm
mixer

Heerlijk luchtige kruidkoek met stukjes gedroogde abrikozen en pruimen
Heerlijk luchtige kruidkoek met stukjes gedroogde abrikozen en pruimen

Van onze buren kreeg ik een stapel oude tijdchriften "Landlust" en daarin vond ik het recept voor een "Kuchen zum Frühstück". Ontbijtkoek dus.
Ik heb dit keer aan de koek wat stukjes gedroogde abrikozen en gedroogde pruimen toegevoegd.
Je kunt hierin natuurlijk variëren.  Volgende keer wil ik hem met stukjes geconfijte gember maken
Ook met noten (walnoten, hazelnoten, amandelen) erg lekker.
Koek gedeeld met de buren en een vriendin een paar plakken meegegeven, die allemaal enthousiast reageerden. Een koek om zeker vaker te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden boven- en onder-warmte.
Vorm invetten met olie en bestuiven met bloem of vorm bekleden met bakpapier.

Alle ingrediënten in de kom doen.
Door elkaar mixen en in de cakevorm doen.

In het midden van de oven plm. 60 minuten bakken.
Met een satéprikker erin prikken. Blijft er niets aan hangen dan is de koek klaar en smullen maar.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker bij het ontbijt. Wat roomboter erop is nog lekkerder.

In plaats van de kardamom, gemberpoeder, koriander en gemalen kruidnagel kun je ook 2 theelepels koekkruiden door het deeg mengen.

Als vulling je eigen idee volgen.

Bron

Tijdschrift Landlust



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top