1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Kruidenboter

Kruidenboter

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2019

Ingrediënten 4 personen


5 g verse platte peterselie
5 g verse bieslook
1 knoflookteen
250 g roomboter
grof zeezout
1/2 tl rasp van een citroen


Verder heb je nodig


Vershoudfolie

Kruidenboter
Kruidenboter

Jouw eigen kruidenboter kan je heel makkelijk zelf maken. Het is zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en het maakt jouw borrel of diner helemaal af! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal de roomboter ongeveer een uur van te voren uit de koelkast.
2. Snijd de peterselie ,bieslook en knoflook fijn.
3. Prak de kruiden vervolgens samen met de zeezout en de citroenrasp door de roomboter heen met een vork.
4. Stort de roomboter op 2 vellen vershoudfolie en vorm een rol van de kruidenboter. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast voor gebruik.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top