1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse borrelplank

Italiaanse borrelplank

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2019

Ingrediënten 4 personen


100 g Parma ham, in plakken gesneden
100 g Parmezaanse kaas
150 g salami, in plakken
1 rustiek stokbrood in plakken gesneden
2 el olijfolie
1 knoflookteen, door midden gesneden
150 g gevulde zoete pepertjes
100 g zwarte olijven
100 g groene olijven
50 g rucola



Italiaanse borrelplank
Italiaanse borrelplank

De Italiaanse keuken leent zich perfect voor een avond uitgebreid dineren met vrienden en familie. En hoe start je het Italiaanse diner beter dan een grote plank vol antipasto? Op deze borrelplank vind je het beste uit Italie. Wil je hem verder uitbreiden? Dat kan! Voeg dan bijvoorbeeld mortadella, truffelsalami en mozzarella toe. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal de vleeswaren en de kaas een half uur voor het serveren uit de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Besprenkel de sneetjes stokbrood met de olijfolie en wrijf in met de knoflook.
4. Bak de sneetjes stokbrood in ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
5. Verdeel allee vleeswaren en de Parmezaanse kaas over de plank en verdeel hieromheen de zoete pepertjes, olijven en gebakken stokbrood.
6. Serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top