Wijngelei met Cranberries

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2019
  • Wijngelei met Cranberries

    Wijngelei met Cranberries

    Wijngelei met Cranberries

In Amerika wordt dit makkelijke nagerecht vaak op Thanksgiving opgediend, maar het past ook zeer goed bij de kerstkalkoen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
85 g diepvriescranberries (veenbessen)
65 g suiker
2 dl rode wijn
2,5 blaadje witte gelatine
8 kleine taartvormpjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
8 kleine taartvormpjes

Bereidingswijze

Aan de kook brengen : veenbessen, suiker en 1 dl rode wijn en laat 5 min koken

-In ruim koud water gelatine 5 min. weken. Goed uitknijpen.
-Van vuur af al roerend aan het veenbessenmengsel toevoegen.
-De rest van de wijn erdoor roeren.
-In de koelkast het mengsel laten afkoelen tot het lobbig is. Af en toe omscheppen.
-De vormpjes met koud water omspoelen. Het mengsel over de vormpjes verdelen.
-In de koelkast 4 uur laten opstijven.
-De gelei op 4 borden keren.

Bron

wereldsmaken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten