1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. South Carolina Syllabub

South Carolina Syllabub

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2019

Ingrediënten 12 personen


2,5 dl zoete sherry
2,5 dl madeira
2 citroenen
1 liter slagroom
1 theelepel gemalen foelie
110 g fijne suiker



South Carolina Syllabub
South Carolina Syllabub

Tijdens het Kerstfeest wordt de maaltijd in South Carolina vaak afgesloten met een Syllabub, een oeroude drank/dessert die in het eerste Amerikaanse kookboek [Amelia Simmons: American Cookery (1796)verscheen !  . . . Lekker en gemakkelijk om je kerstdiner in stijl af te sluiten ........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng de sherry met de madeira en het sap van de citroenen.
-Voeg de pel van de citroenen bij de drank en laat 30 minuten intrekken.
-Zeef de drank en giet die bij de slagroom, samen met de foelie en de suiker.
-Mix dit mengsel met een elektrische mixer tot een schuimige massa.
-Breng de massa over in dessertschaaltjes.

Bron

Wereldsmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top