Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

  • Slanke keuken, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 26-11-2019
  • Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

    Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

    Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

  • Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

    Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

    Stracciatella ricotta kwark met pure chocolade en aardbeien

Zelf neem ik iedere dag een bakje yoghurt of kwark mee naar het werk of school. Ondertussen wordt dit natuurlijk een beetje saai dus ik was opzoek naar iets nieuws. De combinatie van stracciatella smaak met aardbeien en pure chocolade is zeker goed gekeurd.
Dit heerlijke recept is te gebruiken als tussendoortje als je het meeneemt in een to go beker of als toetje wanneer je het serveert in een glaasje. Het recept is echt super lekker en is ook nog eens gezond!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 30 gram pure chocolade
- 6 eetlepels stracciatella kwark (Lindahls kvarg)
- 40 gram ricotta
- 100 gram aardbeien
- 1 theelepel citroensap (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Snijd/breek de chocolade blokjes door de midden.
2. Meng de ricotta met de kwark en voeg naar smaak wat citroensap toe.
3. Vul een glaasje of je to go yoghurt bakje met een laagje ricotta-kwark, gevolgd door een laagje aardbeien en wissel het af.
4. Voeg tot slot de chocolade blokjes toe.

Serveertip

Garneer met verse muntblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten