Avocado sandwich
- Slanke keuken, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Eet jij ook het liefst elke dag avocado toast? Ik in ieder geval wel!
Ondanks dat er veel (gezonde) vetten in avocado's zitten, wordt het niet aangeraden om het elke dag te eten. Maar er zitten zeker heel wat voordelen aan en daarom zal de avocado hype voorlopig nog niet verdwenen zijn.
Bij dit recept heb ik gekozen voor een variant van de standaard avocado toast. Een sandwich is over het algemeen niet heel gezond maar deze sandwich daarin tegen wel.
Ingrediënten 2 personen
- 4 volkoren boterhammen- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1 handje spinazie
- 1 charlotje
- 1 eetlepel citroensap
- snufje peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 376,72 kcal |
Koolhydraten | 34,10 g |
Eiwitten | 11,01 g |
Vetten | 19,36 g |
Bereidingswijze
1. Toast de volkoren boterhammen in een broodrooster.
2. Snijd de avocado door de midden en verwijder de pit.
3. Haal vervolgens het vruchtvlees er uit met een lepel.
4. Prak de avocado in een schaaltje met één eetlepel citroensap.
5. Snijd het charlotje in kleine stukjes en voeg het toe aan de avocado.
6. Breng het avocado mengsel op smaak met een snufje peper en roer het geheel goed door.
7. Snijd de tomaat in plakken.
8. Leg wat spinazie op de toast gevolgd door wat plakken tomaat.
9. Schep er wat van het avocado mengsel op en sluit af met wat spinazie en de tweede toast.
10. Snijd de sandwich door de midden.
Smakelijk!
Serveertip
Serveertip: Voeg wat pijnboompitjes toe.