Appel kaneel muffins

  • Slanke keuken, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2019
  • Appel kaneel muffins

    Appel kaneel muffins

    Appel kaneel muffins

Met dit recept maak je gezonde appel kaneel muffins die ook nog eens super lekker zijn! Ze zijn ideaal om in te vriezen en te gebruiken als tussendoortje. Zelf heb ik deze overheerlijke muffins nu al een aantal keer gemaakt en daar is mijn familie erg blij mee. De muffins zijn super makkelijk om te maken en perfect om mee te nemen naar bijvoorbeeld school of je werk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 125 gram havermout
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 2 thee lepels kaneel
- 2 thee lepels koek- en speculaas kruiden
- 75 gram rozijnen
- 3 appels
- 50 gram amandelen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil één appel en snijd hem in grove stukken. (van het klokhuis ontdaan)
3. Meng de havermout, eieren, amandelmelk, kaneel, rozijnen, banaan en één appel met een mixer of keukenmachine.
4. Hak de noten grof.
5. Snijd de overige twee appels en blokjes en roer dit samen met de noten door het beslag mengsel.
6. Schep het beslag in de vormpjes.
7. Bak de muffins vervolgens 30 minuten in de oven.
8. Laat de muffins even afkoelen.
Smakelijk!

Serveertip

Vries de overige muffins in zodat je altijd een heerlijk tussendoortje in de vriezer hebt liggen!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten