1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin

Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2019

Ingrediënten 2 personen


750 gram kruimige aardappelen
Zout, peper, nootmuskaat
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd
Plm. 100 gram kastanjechampignons in plakjes
Plm. 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Stronk andijvie van plm.600 gram, schoongemaakt in smalle reepjes



Verder heb je nodig


Pan
wok
aardappelstamper

Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin
Stamppot roergebakken andijvie met kastanjechampignons spek en boursin

Dit keer geen rauwe andijvie in de stamppot maar andijvie die even gewokt is. Lekker met spekreepjes, gebakken uitjes en champignons. Op smaak gemaakt met roomkaas met kruiden.
Lekker met knapperig gebakken speklapjes (recept ook hieronder).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat de aardappelen goed droogstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes bruin.
Bak de gesnipperde uitjes even mee.
Voeg de plakjes champignons toe en bak die ook even mee.
Zet de warmtebron hoog en doe dan de reepjes andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds even omscheppen zodat alles goed mengt. Wok de andijvie een paar minuten zodat de andijvie nog lekker knapperig blijft.
Mocht je teveel vocht krijgen doe de andijvie dan even in een zeef of vergiet.
Er moet we wat vocht overblijven omdat de andijvie gestampt wordt met de aardappelen.
Smelt de boursin boven de andijvie en roer alles goed door elkaar.
Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Roer het andijviemengsel door de gestampte aardappelen.

Lekker met knapperig gebakken speklapjes.
(Die bak ik in een droge koekenpan heel langzaam bruin €" plm. 45 minuten €" tot ze lekker bruin en knapperig zijn).

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met gebakken speklappen of een lekkere gehaktbal.
Je kunt de andijvie ook in een ovenschaal doen. Geraspte kaas erover en gratineren in de oven.
Kun je helemaal van tevoren maken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top