
100 gram havermout
100 gram yoghurt
2 eieren losgeklopt
2 theelepels kaneel
40 gram rozijnen
1 zoete appel in kleine stukjes
30 gram honing( ik had agavesiroop)
snufje zout
Kom, lepel, snijplank , mes bakplaat en bakpapier, ovenrooster
Vandaag viel het nieuwe kookboek "TOP " van Project Gezond in de bus. Ik had dit boek eerder al( watertandend) bij onze dochter bekeken.
Het boek bevat 100 recepten ( ontbijtjes, lunches, hoofdgerechten, tussendoortjes en snacks). Het mooie van dit boek is, dat op één pagina de ingrediënten en de bereidingswijze staan en op de pagina ernaast de mooie foto van het gerecht.
Omdat ik alle ingrediënten in huis had , ben ik met deze ontbijtbroodjes gestart.
Het woord broodjes oogt misleidend, want de broodjes zien meer uit naar koekjes, maar volgens P.G proef je de "broodstructuur"als je je tanden erin zet. Ze zijn onwijs lekker en de hele keuken geurt naar appeltaart.
Na nauwkeurig afwegen zou ik 12 broodjes van circa 40 gram per stuk hebben kunnen maken. Ik haalde slechts 11 stuks uit het beslag, maar dat kan enkel aan de dikte van de appel gelegen hebben.
https://www.projectgezond.nl/kookboek
Ik denk, dat ik deze ontbijtbroodjes eerder zal gebruiken als gezond en caloriearm tussendoortje. ( 71 Kcal per stuk)
Roer in een kom de havermout, yoghurt, appelstukjes, kaneel, rozijnen , honing en een snufje zout door elkaar.
Voeg de losgeklopte eieren toe en roer alles tot een "beslag".
Maak 12 hoopjes van 40 gram op het bakpapier en vorm de hoopjes mooi rond.
Zet ze voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden . Laat de broodjes op een taartrooster afkoelen.
In plaats van rozijnen kun je ook ander gedroogd fruit gebruiken , zoals abrikozen in kleine stukjes, cranberries of krenten.
Deze broodjes zijn prima in te vriezen.
Kookboek TOP van Project Gezond Eigen tekst en foto's