Spaanse borrelplank
- Spaans, Borrelhapje
- 0-10 min.
Dol op de Spaanse keuken? Begin een gezellig diner met deze Spaanse borrelplank. De plank is eenvoudig te maken en het is een smakelijke manier om de avond goed te starten.
Ingrediënten 4 personen
100 g Serrano ham150 g Manchego kaas
1 fuet á 175 g
150 g olijven met peterselie en knoflook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 464,31 kcal |
Koolhydraten | 0,95 g |
Eiwitten | 26,00 g |
Vetten | 40,44 g |
Benodigdheden
borrelplankBereidingswijze
1. Haal de serranoham en de machego kaas ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2. Leg de borrelplank in de breedte voor je.
3. Vouw van de Serrano ham een soort bloemetjes met de hand.
4. Snijd de manchego kaas in dunnen plakjes van ongeveer 3 mm dik. Leg deze naast de Serrano ham op de plank.
5. Snijd de fuet in plakjes en leg deze ook op de plank. Doe als laatst de olijven in een bakje en zet deze ook op borrelplank.
6. Serveer meteen.
Serveertip
Lekker met een rode wijn uit het Ribera del Duero gebied.