Spaanse borrelplank

  • Spaans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Spaanse borrelplank

    Spaanse borrelplank

    Spaanse borrelplank

Dol op de Spaanse keuken? Begin een gezellig diner met deze Spaanse borrelplank. De plank is eenvoudig te maken en het is een smakelijke manier om de avond goed te starten. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g Serrano ham
150 g Manchego kaas
1 fuet á 175 g
150 g olijven met peterselie en knoflook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 464,31 kcal
Koolhydraten 0,95 g
Eiwitten 26,00 g
Vetten 40,44 g
Benodigdheden
borrelplank

Bereidingswijze

1. Haal de serranoham en de machego kaas ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2. Leg de borrelplank in de breedte voor je.
3. Vouw van de Serrano ham een soort bloemetjes met de hand.
4. Snijd de manchego kaas in dunnen plakjes van ongeveer 3 mm dik. Leg deze naast de Serrano ham op de plank.
5. Snijd de fuet in plakjes en leg deze ook op de plank. Doe als laatst de olijven in een bakje en zet deze ook op borrelplank.
6. Serveer meteen.

Serveertip

Lekker met een rode wijn uit het Ribera del Duero gebied.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sabine_Gaastra avatar
Sabine_Gaastra

Doorsturen

Home Recepten