Indische velouté met kip en ananas

  • Indisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-11-2019
  • Indische velouté met kip en ananas

    Indische velouté met kip en ananas

    Indische velouté met kip en ananas

Soepje uit Indië ; makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 vetarme visbouillonblokjes
zwarte peper
zout
verse koriander
4 eetlepels cashewnoten
2 eetlepels arachideolie
1 l warm water
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 ui
1 banaan
1 groene appel
200 g kipfilet
1 ananas
2 dl kokosmelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe de olie in een stoofpan en fruit er de grof gehakte ui(en) in op een zacht vuur.
-Snij ondertussen het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Snij de banaan en de geschilde appel in stukjes.
-Bestrooi de ui met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan het fruit toe. Laat 5 min. stoven, doe er dan het warm water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen.
-Mix de soep, voeg de kokosmelk en de in fijne reepjes gesneden kipfilet toe. Laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
-Serveer goed warm, bestrooid met de grof gehakte cashewnoten en koriander. Dien op met naanbrood.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten