Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2019
  • Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

    Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

    Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

Deze sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei is een showstopper op de lunchtafel. Je bouwt de sandwichtaart met verschillende lagen Soma Speltkoren brood en smeer het af met zuivelspread. Een feestelijk en makkelijk gerecht voor de kerstbrunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
circa 16 sneetjes Speltkoren brood
4 eieren
250 gr mayonaise
½ citroen
200 gr yoghurt Griekse stijl 10%
2 avocado's
200 gr kipfilet
400 gr zuivelspread naturel (1 bakje)
1 bakje tuinkers
bieslook
peper & zout
3 takjes rozemarijn (decoratie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (ø 24 cm) / bakvorm rechthoek, vershoudfolie

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 7 min. hard.
2. Bekleed de springvorm met de vershoudfolie; laat deze over de rand hangen.
3. Meng de mayonaise met de yoghurt.
4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
5. Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
6. Beleg de bodem van de vorm met brood. Snijd eventueel de korsten van het brood.
7. Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
8. Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
9. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart even opstijven in de koelkast.
10. Roer in een kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème.
11. Haal de rand van de springvorm af. Besmeer de taart rondom met de crème.
12. Garneer de taart met de takjes rozemarijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten