1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2019

Ingrediënten 12 personen


Circa 16 sneetjes Speltkoren brood
4 eieren
250 gr mayonaise
½ citroen
200 gr yoghurt Griekse stijl 10%
2 avocado's
200 gr kipfilet
400 gr zuivelspread naturel (1 bakje)
1 bakje tuinkers
bieslook
peper & zout
3 takjes rozemarijn (decoratie)


Verder heb je nodig


Springvorm (ø 24 cm) / bakvorm rechthoek, vershoudfolie


Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei
Sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei

Deze sandwichtaart met avocado, kipfilet en ei is een showstopper op de lunchtafel. Je bouwt de sandwichtaart met verschillende lagen Soma Speltkoren brood en smeer het af met zuivelspread. Een feestelijk en makkelijk gerecht voor de kerstbrunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de eieren in 7 min. hard.
2. Bekleed de springvorm met de vershoudfolie; laat deze over de rand hangen.
3. Meng de mayonaise met de yoghurt.
4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
5. Snijd de avocado's in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap.
6. Beleg de bodem van de vorm met brood. Snijd eventueel de korsten van het brood.
7. Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise.
8. Beleg met 1/3 van de kipfilet, 1/3 van het ei en 1/3 van de avocado. Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
9. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Laat de taart even opstijven in de koelkast.
10. Roer in een kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème.
11. Haal de rand van de springvorm af. Besmeer de taart rondom met de crème.
12. Garneer de taart met de takjes rozemarijn.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top