Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

  • Iers, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2019
  • Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

  • Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

  • Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

  • Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

    Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt.
Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram kruimige aardappelen
1 middelgrote koolraap
1 runderbouillontablet
2 theelepels gedroogde tijm
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
350 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout, nootmuskaat
scheutje melk
2 eetlepels roomboter
worcestersaus
50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote koekenpan of hapjespan
pureestamper
ovenschaal

Bereidingswijze

Snij de koolraap in plakken. Verwijder de schil en snij de koolraap in blokjes.
Kook de koolraap gaar (plm. 10 tot 15 minuten) in water met een vleesbouillontablet.
Afgieten, maar en paar eetlepels van het kooknat apart houden.

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels roomboter.
Vind je de puree nog wat te dik roer er dan een scheutje melk doorheen.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Baak hierin het gehakt in grove stukken lichtbruin.
Voeg de uisnippers toe en bak ze mee tot lichtbruin.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Overgebleven kooknat samen met de blokjes koolraap door het gehakt mengen.
Doe dit mengsel in de vuurvaste schaal.
Aardappelpuree erover verdelen en bestrooien met de geraspte kaas.

In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 25 tot 30 minuten )

Serveertip

Mijn shepards pie met winterpeen :
https://www.smulweb.nl/recepten/1068564/Shepards-pie-van-careen-uit-ierland

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 20-10-2020

Dat is wel heel leuk om te horen Mar90. Dank je wel voor je super leuke reactie. Door jouw reactie gaan misschien meer mensen koolraap lekker vinden.

Mar90 avatar
Mar90 19-10-2020

Nou, dit recept was fantastisch! De 1e keer dat ik koolraap lekker vind. We hebben gesmuld!

Mar90 avatar
Mar90 19-10-2020

Ik ben benieuwd. Ik lust echt geen koolraap, maar aangezien mijn vader het toch heeft gekocht gaan we dit recept proberen. Staat nu in de oven, dus ben benieuwd straks.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten