1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Shepards pie
  6. Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

  • Iers, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2019

Ingrediënten 4 personen


750 gram kruimige aardappelen
1 middelgrote koolraap
1 runderbouillontablet
2 theelepels gedroogde tijm
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
350 gram rundergehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout, nootmuskaat
scheutje melk
2 eetlepels roomboter
worcestersaus
50 gr geraspte Cheddarkaas of belegen Goudse kaas


Verder heb je nodig


Grote koekenpan of hapjespan
pureestamper
ovenschaal


Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel
Shepards Pie met koolraap een heerlijke ovenschotel

Koolraap is heerlijk. Lekker zoet van smaak. Koolraap moet je niet veerarren met koolrabi. Dat is een andere groente. Koolraap is heerlijk zoet van smaak en op vele manieren te bereiden. Een vergeten groente die er weer helemaal in komt.
Ik heb al  een recept van shepard pie op mijn pagina staan, maar dan met winterpeen. Vandaag wilde ik koolraap eten maar niet gewoon met aardappelen. Toen bedacht ik dat ik de shepard pie ook wel met koolraap kon maken. Mijn eigen recept wat aangepast. We hebben heerlijk gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de koolraap in plakken. Verwijder de schil en snij de koolraap in blokjes.
Kook de koolraap gaar (plm. 10 tot 15 minuten) in water met een vleesbouillontablet.
Afgieten, maar en paar eetlepels van het kooknat apart houden.

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en 2 eetlepels roomboter.
Vind je de puree nog wat te dik roer er dan een scheutje melk doorheen.

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan.
Baak hierin het gehakt in grove stukken lichtbruin.
Voeg de uisnippers toe en bak ze mee tot lichtbruin.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Overgebleven kooknat samen met de blokjes koolraap door het gehakt mengen.
Doe dit mengsel in de vuurvaste schaal.
Aardappelpuree erover verdelen en bestrooien met de geraspte kaas.

In het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven zetten tot de bovenkant bruin kleurt. (plm. 25 tot 30 minuten )

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Mijn shepards pie met winterpeen :
https://www.smulweb.nl/recepten/1068564/Shepards-pie-van-careen-uit-ierland



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top