1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Spaanse keuken
  5. Gambas de Albacete

Gambas de Albacete

  • Spaans, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2019

Ingrediënten 4 personen


3 eetlepels brandy of cognac
1/2 dopje saffraanpoeder
1/2 rode ui
peper
1/2 koffielepel paprikapoeder, zacht of pikant
6 eetlepels olijfolie
300 g middelgrote tijgergarnalen (gekookt en darmkanaal verwijdert)
2 hardgekookte eieren
3 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels Xérèsazijn



Gambas de Albacete
Gambas de Albacete

Spaanse pittige koude starter als amuse (tapa) die super lekker is en makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Roer het saffraan- en paprikapoeder met de klopper onder 1 eetlepel olie in een schaal.
-Voeg de rest van de olie toe, de azijn en de brandy, vervolgens de heel fijngesnipperde, halve rode ui en de peterselie.
-Hak de hardgekookte eieren en doe ze bij in de schaal, evenals de garnalen.
-Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
-Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
-Dien koel op met brood als tapa.


Serveertip

Het Spaanse woord "gambas" betekent "garnalen", kleine of grote, je hoeft dus geen reuzegarnalen te gebruiken voor deze bereiding.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top