Snelle Soto Ajam

  • Slanke keuken, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-07-1999

snelle, makkelijke, slanke en lekkere Indische kippensoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE SOEP: potje kippenbouillon met vlees - teentje geperste knoflook - 3 eetlepels zoete ketjap - 1 eetlepel sambal - 1 in ringetjes gesneden prei - handje mihoen
SERVEERTIP: hardgekookte eieren in plakjes - tauge - kant en klare gefruite uitjes - verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leng de kippenbouillon volgens de gebruiksaanwijzing aan met water en breng deze met de knoflook, sambal en ketjap aan de kook. Doie de prei erbij en laat ca 7 minuten zachtjes koken. Doe de mihoen er dan bij en laat nog 3 minuten pruttelen. Nu kun je de soep zo eten, maar het is lekkerder zo:
Doe eieren, tauge en fruitjes in je soepkom, gooi je soep eroverheen en strooi peterselie erover.

Serveertip

Lekker als voorafje bij een (Indische) maaltijd, maar ik vind het ook heerlijk als (slanke) maaltijdsoep.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten