1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2019

Ingrediënten 6 personen


8 enkele clementines
120 g malse boter
150 g griessuiker
2 eieren
220 g zelfrijzende bloem
100 g chocoladestukjes
kleine suikerparels
1/2 eetlepel specerijenmix voor speculaas


Verder heb je nodig


Vierkante vorm 20 x 20

Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd

-Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
-Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
-Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.

-Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven.
-Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

-Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.

Tags

Serveertip

Kooktip

Je kan ½ koffielepel speculooskruiden toevoegen aan het deeg.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top