Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2019
  • Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

    Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

    Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8 enkele clementines
120 g malse boter
150 g griessuiker
2 eieren
220 g zelfrijzende bloem
100 g chocoladestukjes
kleine suikerparels
1/2 eetlepel specerijenmix voor speculaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vierkante vorm 20 x 20

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd

-Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
-Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
-Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.

-Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven.
-Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.

-Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.

Bron

delhaize

Serveertip

Kooktip

Je kan ½ koffielepel speculooskruiden toevoegen aan het deeg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten