
8 enkele clementines
120 g malse boter
150 g griessuiker
2 eieren
220 g zelfrijzende bloem
100 g chocoladestukjes
kleine suikerparels
1/2 eetlepel specerijenmix voor speculaas
Vierkante vorm 20 x 20
Makkelijk en lekker
Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 40 min. baktijd
-Verwarm de oven voor op th. 5/6 - 160°C.
-Hou 1/4 van de clementines apart en pers het sap uit de andere: je hebt 25 cl nodig.
-Klop de malse boter op met de suiker,doe er dan de eieren bij; klop opnieuw op. Verwerk daarin de bloem, het zout en het sap; meng zorgvuldig tot een homogeen deeg. Doe daarbij de chocoladestukjes en meng.
-Bekleed een vierkante vorm met een zijde van 20 cm met bakpapier. Giet daarin het deeg en laat 40 min. bakken in de oven.
-Laat 5 min. rusten, ontvorm op een rooster en laat afkoelen.
-Snij het gebak in vierkanten; versier deze met parelsuiker en kwartjes clementine. Dien eventueel op in papieren bakjes, zoals brownies.
Kooktip
Je kan ½ koffielepel speculooskruiden toevoegen aan het deeg.
Delhaize