1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2019

Ingrediënten 6 personen


70 g blonde kandijsuiker
200 g geplette speculoos
bakpapier
1 mespunt zout
50 g bloem
1/2 zakje bakpoeder
3 eieren
20 g maïszetmeel
10 cl volle melk
100 g malse boter
enkele clementines
bloemsuiker


Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines
Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

Lekker en makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng de malse boter, de blonde kandijsuiker, het maïszetmeel, de volle melk, de eieren, de bloem, het bakpoeder en het zout.
-Doe daarbij de geplette speculoos.
-Giet het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier.
-Laat 30 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5/6 €" 160°C).
-Laat afkoelen op een rooster, versier dan met kwartjes clementine zoals op de foto.
-Bestrooi met bloemsuiker zoals op de foto.

Tags

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top