Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2019
  • Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

    Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

    Sint-Nikolaas gebak met speculoos en clementines

Lekker en makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
70 g blonde kandijsuiker
200 g geplette speculoos
bakpapier
1 mespunt zout
50 g bloem
1/2 zakje bakpoeder
3 eieren
20 g maïszetmeel
10 cl volle melk
100 g malse boter
enkele clementines
bloemsuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng de malse boter, de blonde kandijsuiker, het maïszetmeel, de volle melk, de eieren, de bloem, het bakpoeder en het zout.
-Doe daarbij de geplette speculoos.
-Giet het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier.
-Laat 30 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5/6 – 160°C).
-Laat afkoelen op een rooster, versier dan met kwartjes clementine zoals op de foto.
-Bestrooi met bloemsuiker zoals op de foto.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten