1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....

Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....

Door: Keukensloofje47

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2019

Ingrediënten 4 personen


350 gram pastaschelpjes
500 gram shoarmavlees ( kant en klaar of zelf samengesteld)
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
250 gram champignons witte of kastanje schoongeveegd en gehalveerd
3 teentjes knoflook gesnipperd of geperst
1 bos verse bladpeterselie klein gehakt
1 bouillonblokje met minder zout ( kip of groente)


Verder heb je nodig


Snijplank, mes pan en wok

Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....

Heerlijk

Heerlijk
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....

Foto Proef het Zuiden

Foto Proef het Zuiden
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....
Schelpjespasta met Shoarmareepjes en Champignons....

Heerlijke en snel gemaakte pasta met champignons gekweekt in de grotten in het Zuiden van ons land. Een echt streekproduct dus. Pasta nu eens met shoarmavlees gemaakt in plaats van gehakt. De shoarma maakte ik zelf met deze https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond shoarmakruiden   en mooie,  magere ongepaneerde schnitzels in dunne reepjes gesneden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOORBEREIDING

Snij de schnitzels in dunne reepjes en werk er 2 eetlepels shoarmakruiden doorheen . Laat een uurtje of langer intrekken.

BEREIDING

Breng ruim water met het bouillonblokje aan de kook en kook de pastaschelpjes ( of andere pasta naar keuze) gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Schep het vlees om met bloem. Verwarm de olie in de wok en roerbak het vlees in enkele porties op middelhoge stand lekker bruin en gaar.

Haal dan het vlees uit de pan en roer het aanbaksel los. Doe dan de champignons er in één keer bij en roerbak ze op hoge stand snel bruin.

Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een minuut mee.
Schep nu het vlees en de pastaschelpjes erdoor warm alles goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta in voorverwarmde kommen of op borden .

Tags, ,

Serveertip

Serveer met een eenvoudige salade of wat warme groente naar keuze.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst foto's en een kleine aanpassing



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top