Heerlijk

350 gram pastaschelpjes
500 gram shoarmavlees ( kant en klaar of zelf samengesteld)
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
250 gram champignons witte of kastanje schoongeveegd en gehalveerd
3 teentjes knoflook gesnipperd of geperst
1 bos verse bladpeterselie klein gehakt
1 bouillonblokje met minder zout ( kip of groente)
Snijplank, mes pan en wok
Heerlijke en snel gemaakte pasta met champignons gekweekt in de grotten in het Zuiden van ons land. Een echt streekproduct dus. Pasta nu eens met shoarmavlees gemaakt in plaats van gehakt. De shoarma maakte ik zelf met deze https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond shoarmakruiden en mooie, magere ongepaneerde schnitzels in dunne reepjes gesneden.
VOORBEREIDING
Snij de schnitzels in dunne reepjes en werk er 2 eetlepels shoarmakruiden doorheen . Laat een uurtje of langer intrekken.
BEREIDING
Breng ruim water met het bouillonblokje aan de kook en kook de pastaschelpjes ( of andere pasta naar keuze) gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Schep het vlees om met bloem. Verwarm de olie in de wok en roerbak het vlees in enkele porties op middelhoge stand lekker bruin en gaar.
Haal dan het vlees uit de pan en roer het aanbaksel los. Doe dan de champignons er in één keer bij en roerbak ze op hoge stand snel bruin.
Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog een minuut mee.
Schep nu het vlees en de pastaschelpjes erdoor warm alles goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer de pasta in voorverwarmde kommen of op borden .
Serveer met een eenvoudige salade of wat warme groente naar keuze.
Proef het Zuiden eigen tekst foto's en een kleine aanpassing
Keukensloofje47 19-11-2019
Mijn champignons waren wat aan de forse kant dus heb ik ze in plaats van gehalveerd in kwarten gedeeld.