Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2019
  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

  • Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

    Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas.
De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) ;) :) :P want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 kilo sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien
- 1 grote (of 2 kleinere) winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 2 el (vruchten)azijn
- 1 el pittige mosterd
- 2 el appelstroop
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 flesjes La Trappe dubbel
- 100 gram pepernoten (kruidnoten)
- olijfolie
- klont boter
- pezo
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en smelt daarin de boter tot die begint te bruisen en te kleuren.
- Snijd intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
- Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
- Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
- Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
- Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
- Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frieten in de schil en natuurlijk eigen gemaakt appelmoes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 09-12-2019

Hoi Laura. Een goed teken dat de pan in 1 keer helemaal leeg gaat ;) Gewoon de volgende keer een grotere hoeveelheid maken :) Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 09-12-2019

Lekkere variatie op mijn verzameling stoofpotjes. Had gehoopt nog een beetje over te houden, lekker voor tussen de middag met wat brood maar de pan was weer schoon leeg 😄

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-12-2019

Fijn om te horen dat je het lekker vond. En inderdaad het is weer eens wat anders ;) Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

KiesFleurtje88 avatar
KiesFleurtje88 04-12-2019

Erg lekker en leuke twist zo met die pepernoten!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten