1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pepernoten
  6. Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2019

Ingrediënten 6 personen


- 1 kilo sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien
- 1 grote (of 2 kleinere) winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 2 st bleekselderij
- 2 el (vruchten)azijn
- 1 el pittige mosterd
- 2 el appelstroop
- enkele takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 flesjes La Trappe dubbel
- 100 gram pepernoten (kruidnoten)
- olijfolie
- klont boter
- pezo


Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)
Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas.
De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Lekker met eigengemaakte Verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place en zelfgemaakt appelmoes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en smelt daarin de boter tot die begint te bruisen en te kleuren.
- Snijd intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
- Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
- Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
- Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
- Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
- Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
- Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte frieten in de schil en natuurlijk eigen gemaakt appelmoes.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top