1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Hollandse bami met veel groenten

Hollandse bami met veel groenten

Door: wilmiewillemse

Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
Hollandse bami met veel groenten
  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-11-2019

Een Indonesisch recept maar dan op zijn Hollands. Zoals je in de Nederlandse keuken veel Indische invloeden tegenkomt, zo kom je in Indonesië ook nog heel veel Nederlandse invloeden tegen. Geen wonder dus dat de recepten soms een beetje met elkaar verweven zijn.
Dit recept voor bami is door mijzelf in een Nederlands jasje gegoten gewoon omdat ik het lekker vind om veel groenten aan mijn gerechten toe te voegen. Een goed voorbeeld van Fusion dus.
Lekker met wat omeletreepjes erdoorheen of een gebakken ei erbovenop.
Een gemarineerd kippenboutje smaakt er heerlijk bij maar ook met saté of rendang erg lekker.
De kroepoek mag natuurlijk niet ontbreken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


- 500 gram mie
- 200 gram gekookte ham (vleeswaren)
- 150 gram witte kool (dun gesneden)
- 100 gram taugé
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 zakje bamikruiden (of 1tl djinten, 1 tl ketoembar, 1 tl kerrie, 1 tl laos, 1 tl djahé en 1 tl trassi)
- flinke scheut ketjap manis
- eventueel een mespunt vetsin
- zonnebloemolie of arachideolie



Bereidingswijze

- Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze uitlekken in een vergiet, spoel de mie onder stromend koud water af, dit voorkomt dat het aan elkaar gaat plakken.
- Fruit de gehakte knoflook en de fijngesneden rode peper in een beetje hete olie en voeg de uien toe.
- Voeg de gesneden hamreepjes toe en roerbak het geheel.
- Voeg de kruiden (mix) toe, de ketjap en eventueel de vetsin toe en meng alles goed door elkaar.
- Doe er dan de gesneden wortel, kool, prei en paprika erbij en roerbak het geheel.
- Doe als laatste de taugé erbij.
- Maak omeletten van de eieren en snij ze in reepjes.
- Meng de mie, groenten en omeletreepjes goed door elkaar.
- Serveer en een apart vleesgerecht en kroepoek bij.

Tags, , , , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top