koolhydraatarm deeg – kaasstengels

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2019

weet zelf nog niet hoe het smaakt
Maar stel dat ....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
25 gram amandelmeel 1,7 khd
15 gram kokosmeel 0,6 khd
1 bol/ 125 gram mozzarella 0,9 khd fijngesneden
50 gram roomboter
zout
1 rauw ei(eren)
geraspte kaas, naar keuze
OPTIONEEL
kruiden – specerijen toevoegen voor extra smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Weeg amandelmeel en kokosmeel alvast af in een kom en pluk (rasp of snijd) de mozzarella klein.
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en leg een bakvel op de bakplaat.
Zie voor andere soorten ovens de speciale tabel met oventemperaturen.

Smelt roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur, dus niet bakken!
Blijf de boter roeren.
Smelt vervolgens de mozzarella in de warme boter en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 3-4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.

Voeg dan in 1 keer amandelmeel en kokosmeel toe en roer stevig door elkaar tot je een goed gemengde deegbal in je pan hebt liggen.
Doof het vuur.\
Breek een ei boven het warme deeg, roer het ei er direct helemaal goed doorheen.
Je hebt nu een mooi glanzend en elastisch deeg.

Vorm er 10 rolletjes van, druk de rolletjes plat en bestrooi ze aan beide zijden met geraspte kaas.
Druk de kaas licht aan.
Draai de strengen een paar keer en bak ze 15 minuten in de oven of tot ze goudgeel en krokant zijn.
Laat ze niet verbranden, zo nodig de temperatuur verlagen.

Bron

https://www.koolhydraatarmrecept.nl/zoute-kaasstengels/

Serveertip

Deeg te vochtig? Voeg een KLEIN (!) beetje kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten