1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Balkanische keuken
  5. Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Door: Keukensloofje47

  • Balkan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2019

Ingrediënten 4 personen


350 gram kipfilet in blokjes
1 komkommer
2 rode paprika in blokjes
250 gr champignons in plakjes
peper en zout
1 bakje crème fraîche
1 potje zoetzure cocktail mix( Snij de plakjes augurk wat kleiner) stukjes zilveruitjes , augurk, paprika en wortelstukjes
1 kippenbouillonblokje met minder zout


Verder heb je nodig


Snijplank, mes pan en wok

Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Smullen maar...

Smullen maar...
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Alle ingrediënten

Alle ingrediënten
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Alles gesneden.

Alles gesneden.
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Kipblokjes bakken.

Kipblokjes bakken.
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Champignons bakken.

Champignons bakken.
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Komkommer en paprika bakken.

Komkommer en paprika bakken.
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Alles in de pan bij ekaar.

Alles in de pan bij ekaar.
Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Crème fraîche erbij en klaar....en nu ...

Crème fraîche erbij en klaar....en nu ...

Meer dan 30 jaar geleden aten we  onderstaand gerecht voor het eerst bij mijn zus. Het bleek een prijswinnend gerecht uit de Margriet van destijds. Nadien heb ik dit van haar gekregen recept nog vele malen met plezier gemaakt en gegeten. Zeker in de tijd, dat de kinderen nog thuis waren, want ook zij waren er verzot op. Het gerecht is  een beetje in de  "vergeetmodus"    terecht gekomen, totdat mijn man opperde : " Maak toch nog eens Balkanfantasie". Zo gezegd zo gedaan dus. Het potje zoetzuur van destijds bestaat allang niet meer ( daar zat meer paprika in en heette ook Balkan zoetzuur  ( of zoiets     )  dus koos ik daarvoor een alternatief .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kipblokjes met peper en zout, verwarm wat margarine boter of olie in de wok en roerbak de kipblokjes rondom bruin. Strooi er vlak voor het einde wat bloem over en bak even mee.

Haal uit de wok , voeg nog wat boter toe en bak de paprika en de komkommer in circa 10 minuten zacht.
Bak de champignons even in een andere pan apart gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in een kippenbouillonblokje gaar.

Voeg dan de kip en de champignons toe aan de groente. Dan mag het potje zoetzuur met het vocht erbij. Roer alles even goed door en laat het 2 minuutjes pruttelen.

Haal de pan van de warmtebron en laat even rusten. Roer dan de crème fraîche erdoor .
Serveer met de rijst.

Tags, , , ,

Bron

Uit een Margriet van meer dan 30 jaar geleden. Eigen tekst en foto's



Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top