Smullen maar...

350 gram kipfilet in blokjes
1 komkommer
2 rode paprika in blokjes
250 gr champignons in plakjes
peper en zout
1 bakje crème fraîche
1 potje zoetzure cocktail mix( Snij de plakjes augurk wat kleiner) stukjes zilveruitjes , augurk, paprika en wortelstukjes
1 kippenbouillonblokje met minder zout
Snijplank, mes pan en wok
Meer dan 30 jaar geleden aten we onderstaand gerecht voor het eerst bij mijn zus. Het bleek een prijswinnend gerecht uit de Margriet van destijds. Nadien heb ik dit van haar gekregen recept nog vele malen met plezier gemaakt en gegeten. Zeker in de tijd, dat de kinderen nog thuis waren, want ook zij waren er verzot op. Het gerecht is een beetje in de "vergeetmodus" terecht gekomen, totdat mijn man opperde : " Maak toch nog eens Balkanfantasie". Zo gezegd zo gedaan dus. Het potje zoetzuur van destijds bestaat allang niet meer ( daar zat meer paprika in en heette ook Balkan zoetzuur ( of zoiets ) dus koos ik daarvoor een alternatief .
Bestrooi de kipblokjes met peper en zout, verwarm wat margarine boter of olie in de wok en roerbak de kipblokjes rondom bruin. Strooi er vlak voor het einde wat bloem over en bak even mee.
Haal uit de wok , voeg nog wat boter toe en bak de paprika en de komkommer in circa 10 minuten zacht.
Bak de champignons even in een andere pan apart gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in een kippenbouillonblokje gaar.
Voeg dan de kip en de champignons toe aan de groente. Dan mag het potje zoetzuur met het vocht erbij. Roer alles even goed door en laat het 2 minuutjes pruttelen.
Haal de pan van de warmtebron en laat even rusten. Roer dan de crème fraîche erdoor .
Serveer met de rijst.
Uit een Margriet van meer dan 30 jaar geleden. Eigen tekst en foto's
Keukensloofje47 09-12-2019
Hoi Laura, fijn om te horen, dat het gerecht bevallen is. Bedankt voor je reactie en een fijne avond nog. Groetjes Lidy
ArualB 09-12-2019
Deze stond vanavond op tafel. Lekker gegeten, leuk voor de afwisseling en lekker makkelijk voor door de week.
Keukensloofje47 23-11-2019
Jammer, maar dat kan natuurlijk goed. Smaken verschillen natuurlijk. Toch bedankt om dit even te laten weten.
anaid22 23-11-2019
Gisteren gegeten, helaas vonden wij het niet zo lekker.
Keukensloofje47 20-11-2019
Hoi Cecile bedankt voor je reactie en wat fijn, dat het jullie zo gesmaakt heeft. Ja, het klopt, dat het zurige van de cocktailmix best meevalt vanwege de
crème fraîche. Bedankt groetjes Lidy