Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Balkan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-11-2019
  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

  • Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

    Romige Balkanfantasie.... uit vervlogen tijden.....

Meer dan 30 jaar geleden aten we  onderstaand gerecht voor het eerst bij mijn zus. Het bleek een prijswinnend gerecht uit de Margriet van destijds. Nadien heb ik dit van haar gekregen recept nog vele malen met plezier gemaakt en gegeten. Zeker in de tijd, dat de kinderen nog thuis waren, want ook zij waren er verzot op. Het gerecht is  een beetje in de  "vergeetmodus"    terecht gekomen, totdat mijn man opperde : " Maak toch nog eens Balkanfantasie". Zo gezegd zo gedaan dus. Het potje zoetzuur van destijds bestaat allang niet meer ( daar zat meer paprika in en heette ook Balkan zoetzuur  ( of zoiets :)     )  dus koos ik daarvoor een alternatief .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram kipfilet in blokjes
1 komkommer
2 rode paprika in blokjes
250 gr champignons in plakjes
peper en zout
1 bakje crème fraîche
1 potje zoetzure cocktail mix( Snij de plakjes augurk wat kleiner) stukjes zilveruitjes , augurk, paprika en wortelstukjes
1 kippenbouillonblokje met minder zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes pan en wok

Bereidingswijze

Bestrooi de kipblokjes met peper en zout, verwarm wat margarine boter of olie in de wok en roerbak de kipblokjes rondom bruin. Strooi er vlak voor het einde wat bloem over en bak even mee.

Haal uit de wok , voeg nog wat boter toe en bak de paprika en de komkommer in circa 10 minuten zacht.
Bak de champignons even in een andere pan apart gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in een kippenbouillonblokje gaar.

Voeg dan de kip en de champignons toe aan de groente. Dan mag het potje zoetzuur met het vocht erbij. Roer alles even goed door en laat het 2 minuutjes pruttelen.

Haal de pan van de warmtebron en laat even rusten. Roer dan de crème fraîche erdoor .
Serveer met de rijst.

Bron

Uit een Margriet van meer dan 30 jaar geleden. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 09-12-2019

Hoi Laura, fijn om te horen, dat het gerecht bevallen is. Bedankt voor je reactie en een fijne avond nog. Groetjes Lidy

ArualB avatar
ArualB 09-12-2019

Deze stond vanavond op tafel. Lekker gegeten, leuk voor de afwisseling en lekker makkelijk voor door de week.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 23-11-2019

Jammer, maar dat kan natuurlijk goed. Smaken verschillen natuurlijk. Toch bedankt om dit even te laten weten.

anaid22 avatar
anaid22 23-11-2019

Gisteren gegeten, helaas vonden wij het niet zo lekker.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 20-11-2019

Hoi Cecile bedankt voor je reactie en wat fijn, dat het jullie zo gesmaakt heeft. Ja, het klopt, dat het zurige van de cocktailmix best meevalt vanwege de crème fraîche. Bedankt groetjes Lidy

Cecileg avatar
Cecileg 20-11-2019

Hoi Lidy, net je recept gemaakt. het was heerlijk! Piet zei zelfs dat ik dit vaker mocht maken. Kesebeke heeft trouwens nog wel de potjes cocktailmix zoetzuur. Ik ben normaal niet zo'n liefhebber van zuur in het eten, maar hier viel het zure helemaal weg, Lieve groet Cecile

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 19-11-2019

Hoi Ria, wat leuk. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Groetjes Lidy

riawes avatar
riawes 19-11-2019

Ga je nostalgische recept zeker maken staat nu in mijn kookboek Balkan keuken. Groet van Ria

anaid22 avatar
anaid22 17-11-2019

Bedankt , ik ga het volgende week proberen, Ik laat weten hoe we het vonden.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 17-11-2019

In het vak bij de zoetzure augurken en uitjes is het zeker te vinden. Groetjes Lidy.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten