EENPANSGERECHT MET TOMATENRIJST EN CHORIZO

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2019
  • EENPANSGERECHT MET TOMATENRIJST EN CHORIZO

    EENPANSGERECHT MET TOMATENRIJST EN CHORIZO

    EENPANSGERECHT MET TOMATENRIJST EN CHORIZO

Wat een smaakbom deze makkelijke eenpansschotel ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g korrelrijst
1 ui
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100 g chorizo
250 ml bouillon
250 g tomatenpassata
1 chili pepper
peper & zout
Solo Bakken & Braden ( margarine of boter)
handvol fetekaas
handvol platte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd de ui, rode ui, sjalot, de knoflook en chili peper fijn.
-Snijd de chorizo in kleine schijfjes.
-Verwarm de Solo Bakken & Braden in een grote pan op een gematigd vuur en bak de rode en witte ui, sjalot, knoflook en chili peper tot ze glazig zijn.
-Bak de chorizo even mee tot deze krokant is.
-Voeg de tomatenpassata en bouillon toe en laat eventjes inkoken. Kruid met peper en zout.
-Spoel ondertussen de rijst een 2 - 3 tal keer om het zetmeel te verwijderen. Doe dit tot de rijst helemaal gewassen is en voeg de gewassen rijst toe aan de pot. Laat dit even meekoken.
-Verlaag je vuur naar een zacht vuurtje zodat alles kan stomen. Laat gedurende een 10 tot 20-tal minuten de rijst inkoken.
-Werk af met verkruimelde feta en peterselie.

Bron

solo open

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten