Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

    Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

    Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

  • Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

    Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

    Witte Chocolade Pepernoten Cheesecake met Tony's Chocolonely

Wil jij de ultieme Sinterklaastaart maken voor Sinterklaasavond? Maak deze over de top witte chocolade pepernoten cheesecake met Tony's Chocolonely! We maken de taart met een bodem van speculaas, een cheesecake vulling met witte chocoladerepen met pepernoot en een topping van truffelpepernoten. Deze mega lekkere taart heeft even wat tijd nodig in de oven, maar dan kun je ondertussen vast je kadootjes uitpakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Bodem:
300 gr speculaas
80 gr boter

Vulling:
800 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
5 eieren
75 gr kristalsuiker
1,5 el maïzena
2 Tony Chocolonely letterrepen wit pepernoot

Topping:
250 gr witte chocolade truffel kruidnoten
1 Tony Chocolonely letterreep wit pepernoot (optioneel)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 617,41 kcal
Koolhydraten 60,22 g
Eiwitten 9,50 g
Vetten 37,27 g
Benodigdheden
Beslagkom, bakvorm 24 cm, mixer, lepel, spatel

Bereidingswijze

1. Haal alle ingrediënten uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn.
2. Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
3. Maal 300 gr speculaas fijn in de keukenmachine of verkruimel ze met de hand.
4. Smelt ondertussen 80 gr boter.
5. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter met een lepel en verdeel over de bodem van de bakvorm. Zet de bodem in de koelkast totdat de vulling klaar is.
6. Verwarm de oven voor op 150 graden.
7. Pak een steelpannetje, breek twee Tony Chocolonely Letterrepen Wit Pepernoot in stukjes en smelt de chocolade op een zacht vuurtje, op het kleinste pit. Houd de chocolade goed in de gaten en roer door met een stapel om verbranding te voorkomen.
8. Mix ondertussen de roomkaas, eieren en suiker met een mixer tot een glad beslag.
9. Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
10. Zet de mixer aan en giet langzaam de gesmolten witte chocolade door je beslag. Blijf mixen en voeg niet teveel witte chocolade in één keer toe, dan gaat je beslag schiften.
11. Voeg als laatst de maïzena toe en mix kort tot het gemengd is.
12. Stort de vulling over de bodem en bak de cheesecake in circa 1 uur en 10 minuten af op 150 graden.
13. Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven. Laat minstens een uur in de oven afkoelen zodat de cheesecake niet scheurt.
14. Nu kunnen we de cheesecake afmaken. Breek een reep Tony Chocolonely Letterrreep Wit Pepernoot in stukken en verdeel samen met de truffelpepernoten over de bovenkant van de taart.

Serveertip

Je kunt de taart natuurlijk ook met chocoladepepernoten of gewone pepernoten versieren!

Tip: gebruik in plaats van de Tony's Chocolonely een witte chocoladereep.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

byrebeccarachel avatar
byrebeccarachel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten