1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pizza
  5. Pizza Flappen Uit Eigen Oven....

Pizza Flappen Uit Eigen Oven....

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-11-2019

Ingrediënten 6 personen


Voor de saus

1 teen knoflook gepeld en gesnipperd
1 rode ui klein gesnipperd
1/2 paprika in blokjes gesneden
1 1/2 stengel bleekselderij in kleine blokjes gesneden met iets van het loof.
1 1/2 tl Italiaanse kruiden
1 blik gepelde tomaten
peper en zout naar smaak
1 el olijfolie

10 plakjes bladerdeeg

10 bolletjes mozzarella
geraspte kaas ( ik had jong belegen)
10 plakjes salami


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat , bakpapier, pan, snijplank en mes

Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....
Pizza Flappen Uit Eigen Oven....

Vandaag eens iets heel anders op het menu als het gezinnetje van onze dochter aan tafel bijschuift. Soep vooraf  en daar doe ik dan de 2 soepmonstertjes een groot plezier mee

Dan een pizzaflapje. Lekker als snack, maar ook als extra vulling na of bij  een soep. Ik maakte zelf een lekker tomatenprutje voor erop met wat salami, kaas en mozzarella. Op de foto is te zien, dat ik er nog wat paprikablokjes eraan toe wilde voegen, maar dat werd te veel Op de foto is ook  te zien welke flapjes het eerste zijn gemaakt

Al gaande weg de rit heb ik de vulling naar het midden geschoven  , zodoende lieten de flapjes zich beter dichtvouwen.

10 flapjes was voldoende voor 4 volwassenen en 2 kinderen.

Wil je wat minder werk? Roer dan wat Italiaanse kruiden door wat tomato fritto , of bestrijk de plakjes bladerdeeg met rode of groene pesto. Eindeloze variaties mogelijk met deze flapjes om te vullen. Maar de salami was hier favoriet.
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de saus. Verhit 1 el olijfolie en bak op een zacht vuurtje de ui, knoflook , paprika en bleekselderij
lekker zacht in ongeveer 10 minuten.
Pureer de gepelde tomaten en voeg dit sap toe aan de groente in de pan. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat indikken tot een mooie saus. Laat afkoelen. Wrijf wat saus op elk plakje, maar zó, dat de randjes schoon blijven. Scheur voor elk pizzaflapje een plakje salami in stukjes en tevens een bolletje mozzarella en wat geraspte kaas.

Werk de punten naar elkaar toe en " plak " ze om. Duw extra vast met een vork. Bestrooi de dichte flapjes met wat kaas en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Tags, , ,



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top