Pulled Pork uit de oven.......

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-11-2019
  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

  • Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

    Pulled Pork uit de oven.......

Het is weer november en mag ik de kinderen van onze dochter op woensdag na schoolltijd ophalen.  Altijd leuk en gezellig. Maar...... dan ben ik pas vrij laat thuis s'avonds en heb ik geen zin meer om lang in de keuken te staan. Aldus dit gerecht vandaag alvast gemaakt. Morgen een deel verwarmen voor een broodje pulled pork met salade . Een soepje uit de vriezer vooraf en we zitten in no time aan  tafel.

Ik heb geen slow cooker  helaas:) vandaar dat ik dit recept uit de oven eens wilde proberen. Het lijkt een beetje op dit gerecht maar dan van de warmtebron fornuis.

https://www.smulweb.nl/recepten/1467319/Procureur-in-zoetpittige-saus-uit-de-slowcooker-of-op-warmtebron
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg procureur of schouderkarbonades
2 uien - in halve ringen
4 teentjes knoflook - gepeld en geplet
33 cl donker bier - bijv. Rochefort Trappistes 10
150 ml barbecuesaus
100 ml ketchup
1 el Worcestershiresauce
1 el sojasaus

VOOR DE DRY RUB

2 el donkerbruine basterdsuiker
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl uipoeder
1 tl knoflookpoeder
peper en zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan, kom, snijplank en mes

Bereidingswijze

Maak eerst de droge rub door alle ingrediënten daarvoor door elkaar te mengen. Wrijf hiermee het vlees aan alle kanten in. Leg dan het procureur stuk in een stoofpan die in de oven kan. Stel de oven in op 150 graden.

Voeg dan alle andere droge en natte ingrediënten toe aan de pan bij het vlees . Hussel alles door elkaar.

Zet de pan in de oven op het rooster voor ruim 2 1/2 uur. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en laat het nog een half uur trekken in de saus.

Bron

Oh My Foodness iets aangepast recept uit eigen keuken. tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten