1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Stoofvlees
  6. Thais stoofvlees

Thais stoofvlees

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2019

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 theel. gemalen korianderzaad
2 theel gemalen komijn
1 theel kurkuma
1 theel garam masala
1 rode peper zonder zaad fijngesneden
500 gr runderlende of riblappen , in blokjes gesneden
400 gr tomaten in blik
150 gr sperziebonen, in stukjes van 4 cm
1 courgette in plakjes
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
2 eetl zonnebloemolie
peper en zout.


Verder heb je nodig


Stoofpan


Dit recept is heel makkeijk te bereiden. Je hoeft alleen de specerijen te bakken en het gerecht daarna te stoven. Het is een milde curry die jezelf pittiger kunt maken door toevoeging van extra rode peper.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een stoofpan, bak hierin de ui, knoflook en de specerijen 2-3 minuten.
Voeg het rundvlees toe en bak in 5 minuten rondom bruin
Doe de tomaten erbij en 250 ml water. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 2,5 uur stoven tot het rundvlees gaar is. Voeg extra water toe als het te droog wordt.

Voeg de sperziebonen, courgette en zoete aardappel toe en stoof nog 15 minuten tot alles gaar is
Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst.

Bron

Indiase & Thaise curry's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evko1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van evko1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top