1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Stoofvlees
  5. Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus

Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus

Door: wilmiewillemse

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-11-2019

Ingrediënten 4 personen


- 1 kilo runderriblappen of sukadevlees
- 2 flesjes bier (Ik had Grimbergen dubbel)
- 3 uien
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes laurier
- 2 kruidnagels
- 2 el appel/perenstroop
- 2 flinke sneden bruin brood
- scherpe mosterd
- olijfolie
- boter
- pezo


Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus
Stoofvlees Parmentier van Jeroen Meus

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij.
Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Vlees in dobbelstenen snijden en in een koekenpan met warme olie met een klontboter erin rondom dichtschroeien tot ze een bruin kleurtje hebben. Bestrooien met peper en zout. Doe dit eventueel in 2 helften.
- Uien in (halve) ringen snijden en in warme olie in een braadpan glazig bakken.
- Doe de vleesstukjes bij de uien in de braadpan en schenk het bier in de koekenpan. Roer de aanbaksels van het vlees los terwijl het bier aan de kook wordt gebracht (deglaceren). Zodra het bier kookt giet je het bij het vlees/uienmengsel in de braadpan.
- Voeg de tijm, laurier, kruidnagels, stroop en peper/zout toe.
- Besmeer het bruin brood royaal met mosterd en leg de boterhammen bovenop in de braadpan (met de besmeerde zijde naar onder).
- Schuif de (ovenvaste) braadpan met deksel erop in de oven, gedurende ongeveer 2 uur op 175 graden.
- Maak tegen de tijd dat het stoofvlees klaar is puree voor 4 personen en kook de groenten (bijvoorbeeld bospeentjes).
- Haal de braadpan uit de oven en verwijder zoveel mogelijk de kruiden en meng het brood door het stoofvlees.
- Schep het stoofvlees in een ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig over het vlees.
- Strooi een beetje geraspte pittige oude kaas over de aardappelpuree of strooi er wat paneermeel overheen.
- Zet de oven op grillstand en schuif de ovenschaal nog 5 minuten onder de grill.

Tags, , , , ,

Serveertip

Natuurlijk ook lekker met friet en appelmoes

Bron

Jeroen Meus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top