1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. carrotcake

carrotcake

  • Europees, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2019

Ingrediënten 8 personen


100 gram roggemeel
100 gram amarantmeel
100 gram havermoutmeel
100 gram dadels
400 gram wortels
2 eieren
150 milliliter water
100 milliliter ongezoete kokos-amandelmelk
2 eetlepels bakpoeder
1 eetlepel honing

voor de topping nog 100 gram kokos creme


Verder heb je nodig


Keukenmachine en een springvorm van 20 cm

heerlijke carrotcake
heerlijke carrotcake

Dit is de lekkerste carrotcake die u ooit heeft geproeft neem dat maar van ons aan 
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden . maal de wortels en dadels in een keukenmachine.je kunt de wortels ook met de hand raspen. houd een beetje wortel appart voor de garnering .voeg de overige ingrediënten toe. zonder de topping toe aan het keukenmachine en mix tot een glad beslag . bekleed een springvorm met bakpapier en giet hier het beslag in . bak de cake 45 minuten in de oven . check even met een sateprikker of de cake van binnen wel helemaal gaar is .komt de sateprikker de cake schoon uit dan kan je de cake uit de oven halen. en als de sateprikker niet schoon is laat hem dan nog even 5 minuten staan. leg de zakjes kokoscreme in warm water zodat dezen wat zachter worden . haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen.haal de cake vervolgens uit de springvorm en snijd in de lengte door midden . besmeer beide lagen cake met kokos creme. en snijd het in 8 stukjes

Tags

Serveertip

Maak de bovenste laag af. en doe er dan wat geraspe wortels en optioneel ook nog wat walnootjes

Bron

In love white health



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jayensan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jayensan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top