Dat was smullen.

1 blik gepelde (biologische) tomaten (à 400 gram)
1 teen knoflook, fijngehakt
1 eetlepels olijfolie
4 tl kappertjes
400 gram kabeljauwhaasje in stukken
1 bol mozzarella (125 gram), in plakjes
25 gram Parmezaanse kaas, geraspt Ik had Grana Padano
250 gram verse tagliolini
1/2 bosje platte peterselie, grof gehakt
Ovenschaal, pan, snijplank mes en staafmixer
Dit recept van Janneke Philippi heb ik herschreven voor 2 personen. In plaats van de 600 gram schelvis heb ik voor 300 gr kabeljauwhaasje voor 2 personen gekozen. ( Speciaal voor de heer des huizes:) Kabeljauw daar is hij zo dol op. Een heerlijk simpel gerecht dat al na 5 minuten de oven in kan. Ik serveerde er een salade bij . Boontjes of peultjes zullen het ook goed doen bij dit gerecht denk ik zo.
Net als dit https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi een heerlijk en gemakkelijk gerecht om te maken.
In het recept van Janneke werd 125 gram mozzarella voor 4 personen gebruikt. Ik heb alles opgewerkt .
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten in een pan en pureer deze met de staafmixer tot een gladde saus.
Voeg er de knoflook en de olijfolie aan toe en kook de saus circa 5 minuten op een zacht vuurtje. Ik heb geproefd en er 6 druppels zoetstof aan toegevoegd.
Schenk deze saus in een ovenschaal en leg er de stukken kabeljauw in. Bestrooi de vis met versgemalen peper en zout en de kappertjes.
Bedek dan de vis met plakken mozzarella en strooi er de Parmezaanse ( Grana Padano) kaas over. Stoof de visschotel in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Bestrooi de vis met de grof gehakte peterselie.
Kook op het einde van de bereidingstijd van de vis de tagliolini volgens de bereidingswijze zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de tagliolini over 2 voorverwarmde borden en serveer met de vis in de ovenschaaltjes ernaast .
Ik gebruik voor ons tweetjes graag de kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Neem als je het gerecht voor 4 personen maakt een grote ovenschaal . Verdeel als de vis gaar is de vis over 4 liefst voorverwarmde borden. Meng dan de pasta door de tomatensaus en verdeel deze ook over vier borden.
Janneke Philippi. Eigen tekst en foto's en recept naar eigen smaak iets aangepast.