1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....

Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....

Door: Keukensloofje47

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2019

Ingrediënten 4 personen


1 citroen schoongeboend
4 kipfilets
1 rode peper zonder zaad klein gehakt
1 rode paprika in blokjes
4 tomaten ontveld zonder zaad in blokjes
2 bosuitjes in ringetjes
1 tl gedroogde basilicum
1/2 tl tijm
vers gemalen zwarte peper ( ik had 4 seizoenen) en zout
4 el Becel Multi
350 gr spaghetti gekookt in 1/2 kippenbouillonblokje
250 gram schoongemaakte peultjes beetgaar gekookt in de andere helft van het bouillonblokje


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, pan, bord

Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....
Alledaags filetje van kip bijzonder lekker en licht pittig....

Vele jaren geleden hebben mijn dochter en ik ons uitgesloofd in zo'n verwarmde cabine van Zlim Bodystyling Centers om de centimeters op de juiste plaats te verwijderen. Uit die tijd stammen heel wat gemakkelijk te maken en heerlijke slanke recepten, die we steeds mochten meenemen.

Bewaard in een mapje en nu tijd om een en ander te maken waar ik nog niet aan toe gekomen was.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroen, halveer de vrucht en pers deze uit.
Dep de filets droog. Wrijf ze in met eetlepel citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en 2 theelepels gemalen zwarte of 4 seizoenen peper. Leg ze in een kommetje en laat 10 minuten marineren.

Verwarm de Becel Multi en bak de filets aan beide kanten lichtbruin. Haal ze uit de pan en leg ze even op een bord.

Bak de paprikablokjes en de rode peper 1 minuut in het overgebleven bakvet van de kipfilets. Roer er dan de tomatenblokjes door en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg er de kipfilets in en smoor alles gaar in circa 15 minuten. Afhankelijk van de dikte van de filets.

Voeg dan de bosui ringetjes en de basilicum en tijm toe en laat een minuutje pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.


Serveer de filets op voorverwarmde borden met de saus erover. Lekker met spaghetti en wat gekookte peultjes.

Tags, , ,

Serveertip

Geen zin om verse tomaten te ontvellen en de zaadjes te verwijderen? Neem dan een blikje tomatenstukjes op sap, of neem een blikje gepelde tomaten en snij de tomaten klein.

Bron

Zlim Bodystyling eigen tekst en foto's en kleine aanpassing naar smaak



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top