1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kaas in een jasje

Kaas in een jasje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-11-2019

Ingrediënten 4 personen


Blok licht belegen of belegen kaas, bloem, mosterd en peper en zout (evt nog een eitje)


Verder heb je nodig


Koekenpan


Een echte klassieker én elke man, vrouw of kind kan het maken. En de reakties? Altijd goed!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een papje van drie volle eetlepels bloem, scheutje water of melk, eetlepel mosterd en peper en zout. Eventueel nog een eitje erdoor kloppen.
Snijd de korst van de kaas en maak plakken van ongeveer 100 tot 150 gram.
Maak olie (of boter) warm in de koekenpan.
Haal de plakken kaas een voor een door het bloempapje en leg ze in de koekenpan op laag vuur.
Draai de plakken om als de onderzijde lekker bruin is gekleurd (stevig korstje)
De plakken zijn klaar als de kaas begint uit te lopen.

Serveertip

Lekker bij veel stamppotten bijv. reepjes rauwe andijvie door aardappelpuree of spruitjesstamp, groene kool stamp..... Maar ook lekker zo op bruin brood met een beetje salade.
Je hebt hiermee altijd iets in huis voor vegetariërs!

Bron

Mama's aantekeningen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FrankJPSanders
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top