1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst

Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2019

Ingrediënten 2 personen


½ Spitskool (plm. 350 tot 400 gram)
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel kerriepoeder
½ theelepel djinten (komijn)
½ theelepel ketoembar (geelwortel)
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
600 gram kruimige aardappelen
1/2 dl melk
20 gram boter
peper, zout, nootmuskaat
1 rookworst


Verder heb je nodig


Pan
wok of braadpan met deksel
aardappelstamper

Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst
Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst

Herfst ! Dan krijgen we weer trek in een stamppot.
Van een schoonzusje kregen we een paar lekkere grove rookworsten. Die moesten we natuurlijk snel proeven. De spitskool die ik pas gekocht had kwam dus goed van pas.
De stamppot zelf is vegetarisch. Dus vegetariërs laten de rookworst weg en kunnen er bijvoorbeeld een gebakken eitje bij eten. Smaakt ook heel goed hierbij.
Heerlijk gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.

Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snij de spitskool in smalle reepjes.
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Bak de kruiden (kerriepoeder, djinten, ketoembar en sambal oelek) even mee tot de kruiden lekker geuren.
Doe de spitskool in de pan en meng alles goed door elkaar.
Roer de ketjap door de spitskool en kruid verder met peper en zout.
Zet het deksel op de wok of pan en laat de spitskool een plm. 6 tot 8 minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden, dat is niet lekker.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper.
Meng de spitskool met de melk en de boter door de aardappelen.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Dien de stamppot op met de rookworst.

Tags, , , , , ,

Serveertip

In plaats van rookworst ook heel lekker met gebakken ei.
Doe eens wat reepjes paprika door de stamppot.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top