1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Gehakt
  5. Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt

Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2019

Ingrediënten 2 personen


1 kleine bloemkool
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
200 gram rundergehakt
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel ketjap manis (zoet)
1 theelepel sambal oelek
½ eetlepel citroensap
3 lente-uitjes, schoongemaakt in ringetjes
Aardappelpuree:
4 aardappelen
1/8 liter melk
20 gram boter
Peper, zout, nootmuskaat
Geraspte kaas of paneermeel


Verder heb je nodig


2 pannen voor bloemkool en aardappelen
wok of hapjespan
vergiet of zeef
pureestamper

Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt
Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt
Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt
Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt
Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt
Ovenschotel bloemkool met Indisch gekruid gehakt

Afgelopen week aten we deze lekkere pittige ovenschotel met bloemkool.
Bloemkool moest op maar geen zin in gewone bloemkool met aardappelen en een ballejte gehakt (hoewel dat ook heel lekker kan zijn).
Bloemkool kun je op heel veel manieren klaarmaken en toen kwam ik op het idee om er een beetje Aziatische schotel van te maken door het gehakt pittig te kruiden en de bloemkool erdoor te mengen. Het was heerlijk en volgens mijn man moest ik dit zeker nog een keer maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen koken in water met zout. Aardappelen afgieten en goed droogstomen.
Maak hiervan met de melk en de boter een lekkere stevige aardappelpuree. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bloemkool in kleine roosjes verdelen en in water met zout plm. 5 minuten koken (moet nog beetgaar zijn). Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet of zeef.

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin het rundergehakt in grove stukken bruin en gaar.
Kruid het gehakt met peper en zout.
Bak het sjalotje en de knoflook even mee tot glazig.
Voeg het kerriepoeder toe en bak dit al omscheppend ook even mee tot het gaat geuren.
Maak het gehakt verder op smaak met de ketjap, sambal en citroensap.
Meng de goed uitgelekte bloemkool door het gehakt.
Roer de ringetjes lente-ui erdoor.

Doe de bloemkool-gehaktmassa in een ovenschaal.
Verdeel de aardappelpuree erover.
Strooi er geraspte kaas of paneermeel over en zet schaal in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven (plm. 30 minuten) tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tags, , , ,

Serveertip

In plaats van aardappelpuree kun je ook aardappelschijfjes gebruiken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top