1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Rundvlees stoofpot Stroganoff met champignons en paprika

Rundvlees stoofpot Stroganoff met champignons en paprika

Door: pwiggers

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2019

Ingrediënten 4 personen


1 kilogram sukadelappen in stukken
2 eetlepels bloem
Peper, zout
300 gram uien (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
3 + 1 eetlepels zonnebloemolie
1 flinke eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel vloeibare honing of ½ eetlepel suiker
¼ liter droge rode wijn
1 pot runderfond (plm. 380 ml)
2 Laurier blaadjes
1 theelepel karwijzaad (niet noodzakelijk)
250 gram champignons, schoongemaakt in schijfjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes
2 afgestreken eetlepels paprikapoeder
3 eetlepels zoetzure zilveruitjes (uitgelekt)
gehakte peterselie
zure room

Indien nodig: (flinke eetlepel maïzena, opgelost in koud water)


Verder heb je nodig


Slowcooker of stoofpan (braadpan)

Lekker stoofpot met sukadelappen a la Stroganoff
Lekker stoofpot met sukadelappen a la Stroganoff

Ik heb deze stoofpot in mijn slowcooker gemaakt en later overgedaan in een hapjespan. Gemakkelijker opdienen.
Ik heb zoetzure zilveruitjes gebruikt waardoor het vlees extra zacht wordt. In andere recepten worden ook welkleine augurkjes gebruikt, maar die worden zacht en dat vind ik niet lekker.
Het lekkerst is de stoofpot als je hem een dag tevoren maakt.
Je kunt hem eten met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen. Wij hebben dit gegeten met spätzle en een lekkere salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper, zout en bloem.
Verhit 3 eetlepels olie in een grote braadpan. Bak het vlees in gedeelten
bruin.
Neem het vlees uit de pan en zet apart. (Gebruik je de slowcooker dan kun je het vlees alvast in de cooker doen.)

Fruit de ui- en knoflooksnippers in het overgebleven vet lichtbruin.
Bak de laurierbaadjes, tomatenpuree en honing of suiker even mee. (De laurier geeft dan wat meer smaak af en de tomatenpuree wordt wat zachter van smaak.)
Blus af met de rode wijn en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de runderfond, paprikapoeder en (karwijzaad) toe en breng alles aan de kook.

Bak de champignons en stukjes paprika in een aparte koekenpan met 1 eetlepel olie plm. 5 minuten al omscheppend.
Doe de champignons, paprikastukjes en de uitgelekte zilveruitjes bij het vlees in de slowcooker of de braadpan.

Bij gebruik slowcooker
Zet de cooker op low en laat het vlees met de overige ingrediënten plm. 6 uur lekker garen)
Bij gebruik van de braadpan:
Doe het vlees met champignons, paprika en zilveruitjes terug in de pan. Breng aan de kook en laat het vlees plm. 3 uur op een hele lage warmtebron zachtjes garen)

Strooi wat gehakte peterselie over het vlees in de stoofpot en eventueel een eetlepel zure room (is heerlijk).

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met pasta, rijst of aardappelen. Ook lekker met stokbrood.
Het lekkerst is het vlees de volgende dag.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top